G Scale Model Train Forum banner
21 - 27 of 27 Posts
Zatem, pierwsze 2 miejsca to TrainLi i OnlyTrains, więc zrobiłeś podstawy.

Wyszukując ten numer Buhlera, dostajesz tylko dystrybutorów (i oczywiście robaki nie są na lokomotywie).

Jaki jest numer części LGB? Zapytam kilku moich znajomych.

Oto numer części ze starej oferty Only Trains LGB Model Trains, LGB Locomotives, Garden Train Sets, G Scale Model Trains,: E161892 Buhler Motor dla lokomotyw parowych LGB Mikado

Być może uda Ci się zdjąć przekładnię ślimakową ze starego silnika i ponownie jej użyć w nowym silniku, jeśli będziesz ostrożny. Sprawdziłem moje zapasowe silniki Mogul i Stainz i wygląda na to, że są one wciśnięte, bez śladów lutowania.

Wysłałem zapytania do witryn internetowych, takich jak te, które wymieniłem, w poszukiwaniu zapasowych silników i otrzymałem odpowiedzi, czy je mają, czy nie. Partnerzy dystrybucyjni mogą skierować Cię do kogoś, kto je posiada, więc spróbuj do nich zadzwonić.

Discussion starter · #26 ·
Silnik wykorzystuje napęd przegubowy, który mogę przenieść do nowego silnika. Zastanawiam się, jakie inne urządzenia używają tego konkretnego silnika Buhler. Numer części LGB to E161892. Dziękuję za pomoc!

Tak, wygląda na to, że E161892 to sam silnik bez dołączonej części napędu przegubowego.

Poprosiłbym TrainLi o spróbowanie zamówienia z Niemiec... Znalazłem kilka ofert w Niemczech, ale prawie wszystkie mówią, że są niedostępne.

Co się stało z silnikiem? Być może dałoby się go naprawić.

21 - 27 of 27 Posts