G Scale Model Train Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

· Registered
Joined
·
79 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello all,

I received my Mallet from Navin at Aristo-Craft yesterday, and it is actually pretty darn good. It's not as quiet as an LGB, but that is to be expected with a locomotive of this size, with two drivetrains and 8 individual gearboxes. As long as the loco is in forward, it is very smooth, and runs good. But when it's in reverse, this all changes. It runs terribly, and sometimes I can watch the front mechanism simply get dragged around by the back mechanism, and the front mechanism is not even turning. I have spent literally hours cleaning the track, and it doesn't seem to have changed anything. I can not think of any explanation why it would be perfectly fine in forward, but in reverse it's not. Any thoughts?
 

· Registered
Joined
·
79 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Yes, I forgot about this thread. As some of you may have seen on the Aristo board, it still has problems running in reverse, most of the time the whole front drivetrain just locks up and fails to move at all. I'm guessing it's the hex shaft on the motor being pushed on too far, but I'm tired of dealing with it, and I'm going to try and get a refund from the dealer.
 

· Registered
Joined
·
79 Posts
Discussion Starter · #10 ·
Jim at G Scale Junction has agreed to handle the return of the locomotive, and will send out a check after the locomotive is picked up. I can personally recommend G Scale Junction as the best retailer I have ever dealt with. I can not recommend him enough.
 
1 - 4 of 4 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top